Selecteer taal
NL
; ;

Holland Casino, Rotterdam

Bekroond lichtontwerp voor een casino 'nieuwe stijl'.

  • Bekroond lichtontwerp voor een casino 'nieuwe stijl'.
  • Verlichting speelt een belangrijke rol in de definiering van de ruimte en sfeerbepaling.

Holland Casino signaleert de behoefte aan een nieuw type casino: een geintegreerde entertainmentlocatie die ruimte biedt aan gokspelen, muziek, dans, eten en drinken. En dat alles in een stijlvolle en moderne sfeer.

Arup en iCrave kregen de opdracht een nieuw concept te ontwikkelen voor het Holland Casino in Rotterdam.

Als verantwoordelijke voor het lichtontwerp is Arup bekroond met de 'Award of Merit' in de Illumination Awards 2011 van de Illuminating Engineering Society.

Geheel van licht en ruimte

De oplossing voor het nieuwe concept is een geheel van ruimte en licht dat meer doet denken aan een nachtclub dan aan een casino. Sommige ruimten bevatten geen enkele spelmachine.

De verlichting is bepalend voor de sfeer van elke ruimte. De muren van het casino zijn bedekt met reflecterende, glanzend zwarte panelen die door kanteling het verlichtingsontwerp reflecteren en een gevoel van oneindige ruimte creëren.

Dynamische plafondpanelen met (lichtkrant)ledverlichting in de ruimte met spelautomaten bewegen en flitsen op basis van de spelactiviteit. De ruimte laat de bezoekers op deze manier de dynamische spanning van het spel ervaren.

Een open schermwand van gebogen houten balken markeert het restaurantgedeelte. De balken worden boven en onder uitgelicht, wat gasten een gevoel van beschutting biedt.

Gescheiden verlichtingssystemen

Het strakke budget en de vereisten ten aanzien van stroomverbruik maken dat het lichtplan een belangrijke rol speelt bij het definiëren van de ruimte en het creëren van de juiste sfeer.

De afzonderlijke systemen voor werk- en casinoverlichting maken het mogelijk voor elke ruimte het perfecte lichtniveau te realiseren. Zo kunnen efficiënte, duurzame lichtbronnen worden toegepast in werkruimten en heldere halogeen lichtbronnen in casinoruimten.

De verbouwde locatie opende in november 2009.