Selecteer taal
NL
; ;

Plaza Central,

De geoptimaliseerde mediafaçade is toegesneden op de specifieke behoeften van de opdrachtgever en de stad.

Plaza Central is het een-na-grootste winkelcentrum in Colombia met wereldbekende brands en de meest trendy winkels in de stad. De opdrachtgever beoogde een gebouw dat communiceert met de stad. We moesten echter rekening houden met een beperkt budget en met Bogota’s regelgeving, die commerciële façadeboodschappen limiteert en vereist dat strooilicht beheerst wordt.

We gebruikten de parameters van pixelvorm, hoogte, de ruimte ertussen en de kwantiteit om met de opdrachtgever de belangrijkste zichtlijnen te bepalen, het bereik van de gewenste ‘content’ en mogelijkheden om de verlichting in de gevel te integreren. Omdat de pixel is verzonken in de architectuur, krijgt de gevel overdag een strak voorkomen, in plaats van als een uitgeschakeld lichtarmatuur.

Het verlichtingssysteem kan een variatie aan lichtscènes en animaties maken, afhankelijk van het tijdstip en van de activiteit in het gebouw. De façade is zodanig ontworpen dat mensen er samen en middels een telefoon-app spelletjes op kunnen spelen. De 18,000m2 façade kan ook met het beeld aansluiten op de activiteit op het plein.

Het resultaat is een volledig op maat gemaakte kostenefficiënte oplossing, die er aantrekkelijker uitziet dan een conventioneel mediafaçadeproduct.